Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев представи новия шеф на бургаската полиция ст. комисар Емил Павлов пред състава на областната дирекция.

Той е работил четири години като началник на отдел в Областната дирекция в Бургас. След това четири години е бил зам.-директор на същата дирекция. Няма нищо по-естествено от това, министърът, възползвайки се от правото си да подбира екипа, с който да работи и да изпълни очакванията към него, да се спре на един такъв доказан професионалист, какъвто е комисар Павлов, каза Темелакиев.

Борбата с нелегалната миграция, пътният травматизъм, битовата престъпност и домашното насилие ще бъдат сред приоритетите в работата на Областната дирекция в Бургас, посочи от своя страна ст. комисар Емил Павлов.

"Моите приоритети за Областната дирекция са такива каквито са и приоритетите на МВР", допълни той.

По думите му темата за домашното насилие е важна и тревожна и трябват да се насочат усилия и ресурси в тази посока, тъй като има какво още да се желае. Той не коментира бъдещи промени в състава на бургаската полиция.

Намираме се в разгара на летния сезон. За нас най-важното в момента е да бъде гарантиран нормален такъв, да протече както трябва. Едва след това ще преценим дали някъде е необходимо да се извършат промени, каза още директорът на ОД на МВР в Бургас.

Емил Павлов зае поста, след като досегашният директор на полицията в морския град Калоян Калоянов обяви в петък, че напуска системата на вътрешното министерство.

Старши комисар Емил Павлов е роден на 15.02.1981 г. в Бургас. В системата на МВР постъпва през 2003 г. на длъжност разузнавач І степен в сектор "Икономическа полиция" в група "Престъпления в търговията и услугите" при РДВР - Бургас, преминавайки през всички нива в "Икономическа полиция". През 2008 г. е преназначен в сектор "Борба с организираната престъпност, а в периода 2015-2019 г. е началник на отдел "Криминална полиция". От 2019 до момента е заместник-директор на ОДМВР - Бургас. Награждаван е многократно през годините, като сред отличията му са: "Почетeн знак на МВР" - III и II степен, както и призът "Полицай на годината" през 2019 г.