Председателят на ПП "Има такъв народ" Слави Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 49-ото Народно събрание. Това  стана известно на днешното заседание на ЦИК, на което Комисията прие решение за обявяването на имената на новите депутати,

Заявлението на Трифонов беше прието с 12 гласа "за" и един "против", предава БТА.

Преди дни Асен Балтов от листата на ГЕРБ-СДС също се отказва от депутатското си място в 49-ия парламент.

Ето и цялото решение на ЦИК:

Постъпило е заявление с вх. № НС-10-91/07.04.2023 г. от Станислав Тодоров Трифонов - регистриран кандидат за народен представител от кандидатската листа на партия "Има такъв народ" в Първи изборен район - Благоевградски, и в Двадесет и седми изборен район - Старозагорски, с което иска да не бъде обявен за избран за народен представител от кандидатската листа на партия "Има такъв народ".

С Решение № 1898-НС от 06.04.2023 г. Станислав Тодоров Трифонов е обявен в списък А на кандидатската листа на партия "Има такъв народ" в Първи изборен район - Благоевградски, и в Двадесет и седми изборен район - Старозагорски. Подаденото заявление следва да се счита като заявление от Станислав Тодоров Трифонов да бъде заличен от обявения списък А и да не бъде обявен за избран за народен представител.

Въз основа на подаденото заявление от Станислав Тодоров Трифонов същият следва да бъде заличен от списък А на партия "Има такъв народ" в Първи изборен район - Благоевградски, и в Двадесет и седми изборен район - Старозагорски.

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И :

ЗАЛИЧАВА Станислав Тодоров Трифонов, ЕГН ..., от списък А, обявен с Решение № 1898-НС от 06.04.2023 г., в листата на партия "Има такъв народ" в Първи изборен район - Благоевградски, и Двадесет и седми изборен район - Старозагорски, в произведените избори за народни представители на 2 април 2023 г.

Малко по-късно се очаква ЦИК да публикува и пълния списък с имената на новите народни представители.