„Нямам нищо против, стига това да не измести Георги Кадиев от основната му функция, която е да отговаря за диалога и връзките му с работодателските организации като член на ИБ и като общински съветник – да предлага алтернативни решения и да критикува управлението на Столичната община”, каза Станишев, цитиран от "Фокус".

Всяка година по Устав БСП провежда заседание на своя конгрес и то ще се проведе през есента на тази година. Конгресът е в правото си да взема всякакви решения, добави Станишев.

Георги Кадиев не става за председател на БСП по няколко причини, каза за Агенция КРОСС депутатът от БСП Румен Петков. Първата е, че той няма чувство за партия, не познава партията. Второто е, че той няма чувство за общност, той живее сам за себе си. Той иначе е симпатяга, но аз не съм забелязал да обича някого, каза още Петков.

Разбира се, че Станишев е „Пътнико свиден, пътник Станишев", но в случая тук търсим председател, който ще консолидира партията, а не който ще я концентрира в този кръжец или в другия енергиен кръжок, каза още Петков. На въпрос коя според него е подходящата кандидатура, той заяви: „Като минавам покрай огледалото, знам коя не е, но не знам коя е".

"Коалиция за България" (КБ) е събрала необходимия брой подписи за питане до Конституционния съд във връзка с промените в закона за здравното осигуряване и ще ги внесе тази седмица, съобщи още Станишев. Той обясни, че с промените в закона са нарушени конституционните права на гражданите за достъпно и качествено здравеопазване.
От БСП припомниха, че всяка болница може да обжалва решението на НЗОК, с което й се отказва да подпише договор за обслужване по клинични пътеки.

Станишев изрази и притеснение, че могат да бъдат загубени 123 млн. евро по програма САПАРД.