Бившият председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев днес сам започна разрушаването на терасата, предаде bTV. Това става след изричното разпореждане от премиера Бойко Борисов. В интервю по телевизията вчера той постави ултиматум на Пламен Георгиев - или събаря терасите, или се прощава с поста на консул във Валенсия.

Самият Георгиев до последно заставаше зад позицията, че е купил имота с вече построени незаконни навеси. Общината е знаела за това още от 2012 г. и самият той планира да я съди.

Преди 7 години наистина е било установено строителство без нужната документация, но така и не са били предприети стъпки за премахването му. Сега Пламен Георгиев ще трябва да се свърже с инспекторите от район Слатина и да уведоми, че е махнал 60-те кв. м незаконни навеси.

"Трябва да ни уведоми когато е приключил премахването, за да може да отидем и да направим констативен протокол изпълнена ли е заповедта на кмета, уточни началникът на контрола по строителството в район Слатина Михаил Джурджин.

Пламен Георгиев възнамеряваше да обжалва заповедта за събарянето, но е оттегли жалбата си по настояване на премиера, както самият Борисов съобщи в интервюто.

"Махай жалбата, бутай незаконното и си гледай работата. Не може такава тема да ми стои на вниманието, месеци наред", категоричен беше премиерът.

През април Пламен Георгиев твърдеше, че атаките към него са организирани. Терасата всъщност е обща за входа - затова и не била описана в имотната му декларация. Съседите му обаче никога не са се качвали там. Сега Георгиев се готви да замине за Валенсия, където правителството го изпраща като консул.