Кое налага на министър-председателя да крие толкова далеч г-н Георгиев. Това каза днес пред журналисти държавният глава Румен Радев на връх Шипка, след като участва в тържественото отбелязване на 142 години от шипченските боеве, цитиран в съобщение от прессекретариата на президента.


Той бе попитан дали ще иска консултации за назначаването на новия началник на КПКОНПИ, след като досегашният Пламен Георгиев беше изпратен на дипломатическа служба.

"Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви на дъното на Европа", каза още Радев.

Президентът беше помолен да коментира вчерашните твърдения на министър-председателя за причините за освобождаването на началника на НСО ген. Данчо Дяков.

"Скандалите са в правителството, те са много и унищожителни", добави президентът.

Запитан дали ще иска консултации за назначаването на новия началник на КПКОНПИ, след като досегашният беше изпратен на дипломатическа служба, Румен Радев напомни, че назначението на Пламен Георгиев за консул е изцяло решение и отговорност на министър-председателя.

"Него трябва да питате какви са вътрешнополитическите и личните мотиви и как те кореспондират с интересите на българската дипломация и на българите зад граница, както и кое налага на министър-председателя да крие толкова далеч г-н Георгиев", коментира още държавният глава.

Припомняме, че след като напусна КПКОНПИ Пламен Георгиев първо бе възстановен като прокурор в Специализираната прокуратура, а след това с решение на Министерски съвет бе определен за генерален консул на страната ни във Валенсия.