Окончателно решение беше взето по казуса с терасата на вече бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев - навесите на нея са незаконни. Това съобщиха пред bTV от община Слатина.

Втората проверка на районните инспектори стига до същите изводи, както и преди 3 месеца - почти 60 квадрата от навесите върху покрива на блока са без необходимите строителни книжа.

Заповедта за събаряне вече е подготвена и ще бъде връчена на Георгиев на 19 август.

Първото становище на община Слатина беше обезсилено от директора на столичния строителен надзор Влади Калинов. Заради това све решение той загуби поста си, а кметът на Слатина извърши повторна инспекция.

Пламен Георгиев, който вече беше възстановен като спецпрокурор, след като подаде оставка от КПКОНПИ, трябва да премахне незаконно построеното за своя сметка до първите дни на октомври.

Той обаче има право да обжалва решението в съда.

До момента самият той не отговаря какви са плановете му, но вече коментира преди време, че не се чувства виновен, защото е купил жилището така - навесите с барбекю и сауна са били построени.