Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка относно меморандума, тяхна версия на поправка или да седнем заедно на масата, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в парламента, където присъства на срещата с хърватския шеф на националната банка Борис Вуйчич. "В момента сме в очакване", добави Петков.

Той коментира и думите на Бойко Борисов за това, че отношенията между двете партии са в "ледена епоха". И продължи в същия анимационен стил.

"Това са филмчета на Пиксар", засмя се Петков. Пиксар е американска компания, която прави компютърно генерирана анимация.

Той не коментира офертата на лидера на ГЕРБ да делят не само регулаторите, но и всичко останало 50 на 50, в това число министерства и агенции.

Петков изведе като аргумент за запазване на управлението и избягването на избори предстоящото приемане на страната в еврозоната, тъй като политическа нестабилност би застрашила процеса. За такъв риск предупреди по време на изслушването му и управителят на хърватската народна банка. 

"Това би било грешка от всички ни, ако го допуснем", каза Петков и цитира Вуйчич. Нека и ГЕРБ да го имат предвид, добави Петков.

Съпредседателят на ПП не подмина и отсъствието на "Възраждане" от срещата, тъй като са били специално поканени, за да чуят как в Хърватия животът не е поскъпнал, след като е приела еврото.

"След като еврото е било вкарано в тяхното обръщение, доходите са се качили, лихвите по заемите са паднали и всички фалшиви новини бяха разбити на пух и прах от фактите, които бяха изнесени от гуверньора", каза бившият премиер. 

"Когато фактите говорят, фалшивите новини изчезват - цените там не са се покачили", обобщи Кирил Петков по адрес на партията на Костадин Костадинов, която настояваше за референдум.