В първото си изявление след избора му за председател на партията, Делян Пеевски продължи линията на атака срещу управляващите и изпълнителната власт.

Той разкритикува правителството, че неглижира проблема с липсата на инсулин в аптеките и така застрашава живота на хиляди болни.  Лидерът на ДПС призовава кабинета и министрите да спрат да се занимават с подялбата на властта и ротацията, а да си спомнят, че са "слуги на народа".  

Пеевски се обръща към изпълняващия функциите на главен прокурор, към главния секретар на МВР и към шефа на ДАНС незабавно да се заемат с разследването на липсата на инсулин. Сигналът е подаден след като пациентски организации алармираха медиите и институциите за невъзможността на инсулинозависими да открият в аптечната мрежа животоподдържащите медикаменти, припомня той, цитиран от пресцентъра на ДПС.

"Със своето отношение властта създава животозастрашаваща ситуация за хиляди български граждани, сред които и много деца. Недопустимо е Министерство на здравеопазването да игнорира и пренебрегва проблема, очаквайки ротацията или друга лична изгода за министъра си", заяви Пеевски.

"Докато министри, лидери и политици срамно си делкат властта, хората страдат от липсващата отговорност на държавата. А това е най-важната роля на политиците, която им е вменена от избирателите и чието доверие сега е предадено, заради лични интересчийски домогвания за по-големи проценти от властта", критикува лидерът на ДПС.

"Призовавам управляващите да спрат срамното делкане. Да започнат да чуват проблемите на хората и да ги решават. Какъв е смисълът да има правителство, ако министрите не са слуги на народа!? Не го ли сторят незабавно, народът няма да им прости и ще ги накаже!", предупреди още Делян Пеевски.