Александър Богданов от ПП "Подем" е първият представител на партия, който се яви в ЦИК за регистрация за предстоящите избори.

Богданов заяви, че няма никакви очаквания, но се надява българите да изберат лявото на този вот, съобщи БНТ.

"На предишните избори беше идеята да се обединим, да покажем, че народът е обединен, избирателите са обединени, за да можем да промени типа на управление. Докато на тези избори смятаме,че избирателят вече може да избира по друг начин, тоест какво да е развитието към социално, или да се запази олигархичният модел, който действа сега", каза Богданов.

От днес ЦИК започва прием на документи за регистрацията на партиите и коалициите, които ще участват на изборите на 11 юли. Крайният срок за подаване на заявления за регистрация е 17.00 ч. на 26 май.

За целта партиите и коалициите трябва да представят списък с 2500 уникални подписа и да направят депозит от 2500 лв. Коалициите могат да направят промяна в състава не по-късно от 5 юни.

За разлика от други първи дни за откриване на регистрацията за предстоящ вот, тази сутрин чакащи представители на партии и коалиции пред ЦИК нямаше.

Снимка: БТА