8 кандидати са се регистрирали за участие в изборите за кмет на Кърджали на предстоящия местен вот на 27 октомври, каза за БТА председателят на Общинската избирателна комисия Александър Ставрев.

Сред тях са досегашният кмет на общината - Хасан Азис от ДПС, който е на поста четири мандата и областният управител Никола Чанев от ГЕРБ. Бившият депутат Милко Багдасаров е кандидатурата на Коалиция "БСП за България", а общинските съветници Стоян Георгиев и Радослав Милев съответно на Движение "България на гражданите" и Коалиция "Демократична България - Обединение". Кандидатът на ДОСТ е Мехмед Ходжа, на ВОЛЯ е Иван Кадънков, а на ПП СДС - Иван Коларов, каза още Ставрев.

Той уточни, че партиите и коалициите, които ще се борят за съветници в 41 местния Общински съвет са девет, като деветата партия, извън подалите регистрации за общински кмета е партия АТАКА.

На предстоящия местен вот в община Кърджали ще бъдат избирани и 67 кметове на кметства, каза още председателят на ОИК и допълни, че за тях кандидатски листи има от седем партии и коалиции и един инициативен комитет, за кмет на кметство Велишани.