Като "доказателство, че правителството на Борисов вече започва да нарежда какво да правят" разчете Корнелия Нинова думите на Бойко Борисов че "всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да оглави щаба за изборите, за да може да се проведат честни и демократични избори". 

Лидерът на ГЕРБ обяви подкрепата си за Гвоздейков по-рано днес пред журналисти в парламента, след като вчера на първото си заседание кабинетът "Главчев" възложи на министъра на транспорта и съобщенията координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите. 

Критики към решението бяха отправени не само от лидера на БСБ, но и от ПП-ДБ, които смятат, че "Борисов и Пеевски умело правят маркетингов трик, при който слагат името на Георги Гвойздейков отпред, за да си реализират всички задачи за купен вот в абсолютно пълната координация - от вътрешния министър до главния секретар на МВР". 

Пред журналисти в парламента Нинова бе попитана и за позицията на БСП относно машинното гласуване. Тя посочи, че се съмняват в достоверността на машините и допълни, че са против в момента да се отваря Изборния кодекс и да се променя начинът на гласуване.

Извън темата за изборите, Корнелия Нинова критикува мнозинството заради второто четене законопроекта, с който се прие великденската добавка за пенсионерите с пенсии под линията на бедност да бъде 100 лв. 

"Прие се едно половинчато и несправедливо решение за великденски надбавки за пенсионерите. пенсионерите са несправедливо ощетени от грешки в пенсионната система и трябва да се използва всяка възможност да бъдат подпомогнати или компенсирани", категорична е тя.

Нинова обясни, че предложението на БСП е било да се дадат по 100 лв. на пенсионерите до прага на бедност и по 50 лв. за всички останали. "Смятаме, че възрастните хора имат нужда от подкрепа по време на светлите християнски празници", допълни тя. 

"ГЕРБ-СДС, ДПС и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) гласуваха наполовина нашето предложение за 100 лв. на тези до прага на бедност и отхвърлиха останалото за 50 лв.", посочи лидерът на БСП, цитирана от БТА. Тя уточни, че това е грешка и се ощетяват близо милион и половина български пенсионери.

Нинова каза, че за партията ѝ политиката за повишаване на доходите на възрастните хора е трайна и последователна. "По време на управлението, в което участвахме скоро, пенсиите се увеличиха с над 30%", заяви тя и добави, че поведението на ПП-ДБ е неразбираемо.

"Когато бяхме заедно, под натиска на БСП, това се случи, днес категорично се противопоставиха с аргументи, че това би ощетило бюджета и че е несправедлива политика", отбеляза Нинова. Тя припомни, че въпреки увеличението са завършили годината с под три процента дефицит и са запазили финансовата стабилност на държавата.