"Мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да оглави щаба за изборите, за да може да се проведат честни и демократични избори" - това каза в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Думите му идват след като на първото си заседание кабинетът "Главчев" възложи на министъра на транспорта и съобщенията координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, включително дейностите по съгласуване с ЦИК на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

В отговор на въпрос дали се притеснява, че Георги Гвоздейков е бил член на "Продължаваме Промяната" (ПП) и е изключен от партията Борисов каза, че настоящият служебен министър е бил учредител на ПП, "беше знаме, беше символ, безспорно честен човек и така всички ще са спокойни".

"Имам доверие на хората, които честно и отговорно са си вършили работата. Ако отново се договори с "Продължаваме Промяната", ще стане като на предишните избори - "ала-бала", допълни той.

В отговор на въпрос дали новоназначеният за директор на Агенция "Митници" Георги Димов не е смяна на един човек с друг, Борисов каза, че не познава Димов, но той е бил заместник на Румен Спецов. "Екипът на Спецов трябва да събере приходите и в митниците, и от данъците", допълни той.

Борисов отговори и на въпрос кой евентуално е правел чадър над контрабандата в Агенция "Митници": "От опита си на главен секретар ще кажа, че обменът идва при главния секретар и се разпределя по службите, които работят, и се уведомява прокуратурата. Тези сигнали отиват на най-висшето професионално място". 

Запитан дали познава сочения за контрабандист Никола Николов-Паскал, Борисов каза "не", а след това посочи: "Докато сме били ние, се криеше в чужбина. По време на управлението ни, контрабандата беше свалена от 34% на под 1%".

Борисов не коментира социологическите проучвания, показващи евентуалните резултати от предсрочни парламентарни избори. Той обаче предупреди: "Ще си платим всички българи тези три години. С огромните заеми и дългове, които сме наследили - над 20 млрд. лева".