Повод за това е сигнал на досегашния директор на облатната полиция комисар Ангел Рангелов през март 2009 г. (вчера той бе пенсиониран - б.р.) до бившия министър на вътрешните работи Михаил Миков, съобщи БТА. Рангелов информирал, че му е предложен приемателно-предавателен протокол за една компютърна конфигурация с три монитора на стойност 29 700 лева при пазарна от 2700 лева.
По думите на Цветанов сигналът е останал без последствия от тогавашното ръководство на МВР.
Вчера, след като напусна поста, Рангелов съобщи, че в пловдивската дирекция има документирани финансови нарушения в бюджетната сфера в Пловдив. Като по-важни той посочи източване на средства чрез фирма "Градски транспорт" и в сферата на строителството. За всичко това, подчерта Рангелов, има образувани преписки до прокуратурата.
Цветанов припомни, че приоритет в дейността на МВР ще бъдат противодействието на организираната престъпност, битовата престъпност, наркоразпространението след подрастващите, борбата за спиране източването на парите на българския и европейски данъкоплатец.
"В тази връзка колегите имат пълната ми подкрепа и не искам никакви оправдания от служителите, че някой ги възпирал да работят по дадени финансови злоупотреби", каза още министърът.