"Ремонти, като този на ул. "Граф Игнатиев", се плащат по четири пъти." Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова днес в парка пред църквата "Св. Седмочисленици", където се срещна с граждани, които живеят в района, и със собствениците на търговски обекти, ощетени от продължилия дълго ремонт.

Според хората Столичната община не е планирала добре ремонтните дейности, тъй като в района ремонтите са протекли дълго, а след няколко месеца ще започнат отново, защото предстои реконструкция на улиците около храма "Св. Седмочисленици".

"Първи път плащаме за ремонт, втори път - за ремонт на ремонта, трети път - за ремонт на счупените в дупките от ремонта автомобили, а сега се задава четвърто плащане - глоба от Министерството на регионалното развитие в размер на 4,2 млн. лева за ремонти като този на ул. "Граф Игнатиев" и в градинката на храма "Свети Седмочисленици". Всичко това ще бъде платено от данъкоплатците", посочи Манолова.

"В програмата ми за управление на София този проблем има решение - електронни търгове, онлайн излъчване на заседанията на комисиите, които определят победителите при обществени поръчки, включване на граждански експерти и на представители на браншовите организации в тези комисии и недискриминационни условия за фирмите, които ще участват", допълни тя и увери, че така ще гарантира честна конкуренция, без предварително определени победители в обществените поръчки.