"Истината е, че кампанията започна отдавна. Аз си подадох оставката и го обявих публично. Кампанията започна и това се вижда - не просто защото контейнерите преливат от боклук, а защото върху нас се изливат кофи с лъжи - върху мен и семейството ми, върху хората от екипа ми, върху кандидатите, върху всички, които са срещу сегашната власт. Представяте ли си по какво започваме да разбираме, че е започнала една кампания - по лъжите на властта, а не по идеите и дебата за бъдещето на града".

Това каза Мая Манолова, гражданският кандидат за кмет на София, при откриването на кампанията си в столицата. Тя призова за позитивна кампания с оптимизъм и конструктивен диалог за бъдещето на столицата.

Манолова посочи, че "жаждата за власт през мерзост, дори и съсипване на човешки съдби, е по-устойчива от прогреса на света. Въпреки нежеланието на хората да приемат такава власт, тази власт се смята за всесилна. Кому е нужна такава власт? На госпожа Фандъкова? Едва ли? На кръга, който стои зад нея и взима решенията...", посочи още Манолова.

"София обаче не е град, който още издържи такова задкулисие, двуличие, фалш", категорична бе Мая Манолова.

"Докато защитавах миньори, сестри, майки, граждани, връщани в затворите на Ердоган, палатките на къмпингуващите, години наред не съм делила хората, не съм имала "задна мисъл". Как е днес? Когато подкрепя Игнатов за зловонието, изляло се срещу него, имам "задна мисъл". Когато отида при майките на деца с увреждания от сдружение "Мостове", имам "задна мисъл". Когато харесам нещо от програмата на "Спаси София", имам "задна мисъл". Когато се изкажа в полза на журналиста от БНР Силвия Великова и свободата на словото, имам "задна мисъл"... Ето, оказва се, че за няколко дни съм се променила коренно? Невероятно!", посочи кандидат-кметът.

"Каквото и да направят #КОЙ, #ТОЙ или #ТЯ, аз няма да се откажа да бъда човек, който държи на каузите на хората, за които се бори. Нямам намерение да се променям нито да крия грешките и слабостите си, но не очаквайте да мълча пред неправдата и кражбите. Софиянци и без кампания знаят какво искат, а това което се случва, отвращава и тях", категорична бе Мая Манолова, визирайки модела на управление на столицата.

"Такъв начин на управление е срамен и отвращава. Можем лесно да си извоюваме поне достойнството и да бъдем загрижени един за друг. Зависи само от нас да го направим. Има решение и то е в нашите ръце, а не в нечии джобове", каза още Манолова. Тя увери, че няма да се промени и ще продължи да разобличава лъжите и кражбите със същата енергичност.

Манолова съобщи, че проф. Стефан Данаилов се присъединява към нейния Инициативен комитет. Той изпрати видео-послание за откриването на кампанията, в което изразява своята лична подкрепа за кандидатурата й.

Манолова посочи, че сред основните приоритети в кампанията й са:

  1. Детска градина и ясла за всяко дете;
  2. Конкретни мерки за чистотата на въздуха;
  3. Спиране на презастрояването - без строителство в междублокови пространства, на детски площадки и паркове. Справедливо обезщетяване на отчуждени собственици;
  4. Достъп до Витоша чрез всекидневен транспорт и възстановяване на Драгалевския и Княжевския лифт в съществуващите трасета;
  5. София без периферия - развитие на кварталите с изграждане на инфраструктура, културни центрове и спортни комплекси.

Днес по-рано Мая Манолова откри предизборната си кампания в три столични квартала - "Люлин", "Красна поляна" и "Младост". Основното послание на кандидат-кмета бе, че няма да дели хората на такива от жълтите павета и на периферия, защото, по думите й, "София не е само "София 1000". Манолова бе категорична, че ще води позитивна кампания и ще се фокусира върху диалога си с гражданите.