Лидерът на "Воля" Веселин Марешки публикува коментар в профила си в социалната мрежа по повод новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Новите "спасители" на България нямат нито срам, нито отговорност, нито страх от Бога - за лъжите и престъпленията си!", реагира Марешки и иска оставката на президента и подвеждане на отговорност, както и на самия Кирил Петков заради канадското му гражданство, когато е бил назначен за служебен министър.

"Хората, призвани да бранят законите на страната и да са пример на всички граждани, са нарушили с пълно съзнание основния закон на страната - Конституцията. При това Петков без срам си го призна най-накрая. Той е бил канадски гражданин, когато Радев го е назначил за служебен министър. И това нагло нарушение ли ще подминем с мълчание?", пише във Фейсбук лидерът на "Воля", който припомня още хорската приказка: "За кокошка няма прошка".

"Българският народ е притискан постоянно от частни съдебни изпълнители, ако не плати една елементарна сметка навреме, при най-малката грешка плаща, а когато висши държавници погазват законите, искат от нас да махнем с ръка все едно нищо не е станало", констатира още бившият зам.-председател на Народното събрание, който не можа да влезе в последния парламент с формацията си.