Новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев е "поредният проект за власт - нищо повече" - така го определи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в интервю по БНТ.

Конституцията е ясна - не може да бъдеш министър с двойно гражданство. Подобен казус имахме с Георги Пирински, Жорж Ганчев, напомни още Каракачанов относно казуса с канадското гражданство на Кирил Петков.

"Не смятате ли, че е нормално, ако искаш да реализираш някаква политическа идея, да се опиташ да направиш някаква нормална политическа формация и да се явиш на изборите, а тръгваш да предлагаш на една, втора, трета формация", изрази мнението си Каракачанов.

По-добре да поговорим за нашите приоритети, отколкото да обсъждаме поредния кьорфишек, допълни той.

Лидерът на ВМРО съобщи, че партията ще излезе със своя президентска двойка. Това е решено на Национален съвет, като в момента в партията се обсъждат имена на кандидати. Самият Каракачанов също е получил номинация, но обмисля решението си дали да поеме тази отговорност, което ще му е за втори път, ако се реши.

"Много лесно е да приемеш, най-добре е да помислиш и да прецениш, и да прецениш кое е най-доброто решение", подчерта Каракачанов.

Лидерът на войводите коментира още и решението на ВМРО този път да се яви самостоятелно след грешния ход с коалицията на последните избори. 

"Но не е важно дали ВМРО не влезе в последния парламент, по-важното е, че тези, които влязоха, не намериха необходимия кураж да седнат на една маса и да разговарят като нормални хора", добави той по повод невъзможността да се състави редовен кабинет, която доведе до поредния предсрочен парламентарен вот ведно с президентския.