Бившият служебен премиер Ренета Инджова съзря сценарий зад партията на Кирил Петков и Асен Василев. Инджова коментира хипотезата си пред БНР.

"Заказчиците са пратили тези деца тук. ... Има много белези, които досега говорят за това - канадското гражданство (на Кирил Петков - б.р.), около което само по терлици стъпваме, да не би да развалим нещо", каза Ренета Инджова.

"Искам да кажа на тези млади хора (Петков и Василев - б.р.), идващи отвън, че ще им е доста трудно да се имплантират тук. Ние сме по невежество и по корумпираност елит, който няма равен на себе си, и да не си въобразяват, че могат това да го разрушат", отправи предупреждение към двамата тя.

Инджова прогнозира, че "след изборите България веднага ще приема СЕТА като споразумение, с което ще увеличи количеството страни, които приемат. Ще извършим една полезна работа за сваляне на търговските бариери между ЕС и Канада, която е в изключителен интерес и на двете страни, може би затова не пипаме тази тема".

Инджова продължи с иронията по адрес на новата политическа формация и създателите й.

"Предложението ми е на фона на дизайна, който има логото на новата формация "Продължаваме промяната" да има и едни овчици, които си пасат. Това ще бъде хубава алюзия с миналото ни", каза Инджова, която беше служебен премиер през 1994-1995 г. и активен участник в протестите миналото лято.