"Заплахата с Костинбродската афера прозвуча от Бойко Борисов още в изборната нощ, сега неговите служители я повтарят. Въпросът е дали премиерът се изживява като говорител на прокуратурата или изобщо като главен прокурор. От чие име си позволява да отправя заплахи срещу мен, още повече в ситуация, в която срещу мен няма завеждани дела, от чие име говори?", това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Мая Манолова.

По думите й притеснително е, когато Изпълнителната власт се изживява като държавно обвинение, допълни тя.

"Това е пореден опит на Борисов да ме сплаши, след като обидите, които изсипа върху мен и върху моя екип - "сбирток", днес чухме "башибозук" (всъщност не премиерът, а депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов заяви: Мая Манолова направи нещо много сбъркано - един миш-маш от безхарактерни хора, на които не им е ясно кои са, така е създаден башибозукът" - б.р.)..., "уйдурма", хора, които не са изкъпани, и други подобни. След като очевидно не сработиха неговите обиди, сега си мисли, че ще ме уплаши. Не, няма да ме уплаши. Не ме е страх, г-н Борисов, от никоя от обидите и заплахите, които отправяте към мен. Всъщност, него го е страх. Не го е страх от мен, страх го е от това, че се видя, че може да загуби София и че утре може да загуби България и пътят за това вече е ясен на хората. Страх го е от хората, които се обединиха срещу едноличната власт".

По думите й много по-малко от 20 000 гласа не са стигнали на изборите в София.

"Кметът на ГЕРБ беше избран с малцинство - под 50% от гласувалите и под 20% от всички избиратели в София. Те загубиха над 80 000 гласа, за какво говорим? Залезът на ГЕРБ вече е факт, затова си позволява да ме заплашва по този начин. Е, не ме е страх, продължавам!", подчерта гражданският кандидат за кмет, подкрепен от БСП, която загуби от Йорданка Фандъкова на втория тур.

По темата за касирането на изборите в София Манолова обясни, че в жалбата си са приложили 14 класьора с доказателствен материал за груби нарушения на изборния процес.

"Те са в 4 групи - първата е свързана с избирателните списъци, втората - с протоколите от Секционните избирателни комисии, третата група е с бюлетините, четвъртата е с организацията на изборния процес. По отношение на списъците стана ясно на всички българи, че 100 000 избиратели е разликата в списъците между първия и втория тур", уточни тя.

В коментар на твърденията, че това е техническа грешка, Манолова попита:

"Дали ще Ви е приятно да бъдете обявена за техническа грешка - уж ви има, уж ви няма в списъците?.

И добави:

"Установихме, че има разлика около 7000 души в част втора на избирателните списъци, това са гражданите на държави-членки на ЕС, които според администрацията са 44, но според избирателната комисия са близо 7000, които са дописани в списъците. Ние сме приложили стотици секционни протоколи с копие от това как са изглеждали, изготвени от СИК, и как изглеждат сега, след като са качени на сайта на ЦИК - подправяни, доправяни, дописвани, надписвани в различни колони секционни протоколи. Над 60% от протоколите на Секционните избирателни комисии са променяни. Някои от тях са абсолютно празни в първия си вариант, други са без фабрични номера, трети са с различни поправки, четвърти са неподписани, в пети има разминаване в числата, които определят изборните резултати. Това е в близо 900 протокола".

По повод обвиненията за контролиран ромски вот в полза на Фандъкова Манолова изтъкна:

"Забележете, че най-изрядни и несгрешени са бюлетините в ромските секции. Там няма недействителни бюлетини. Това потвърждава нашата информация, че се е гласувало с бюлетини, внесени отвън, попълнени предварително и пускани в тези секции".