Решението бе взето вчера след обяд от ръководството на партията, предаде БГНЕС. След заседанието лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и премиер на страната Никола Груевски обяви в специално обръщение към нацията, че днес ще изпрати писмо с оставката си до председателя на парламента Трайко Веляновски.

Оставката ще влезе в сила веднага, само ако бъдат насрочени избори за 24-ти април. В противен случай тя ще стане ефективна сто дни преди датата на изборите, съгласно споразумението от месец юни, което бе постигнато между четиримата политически лидери в западната ни съседка - Никола Груевски /ВМРО-ДПМНЕ/, Зоран Заев /СДСМ/, Али Ахмети /ДСИ/ и Мендух Тачи /ДПА/.

Димитриев е роден през 1979 година в Пробищип, в източната част на Македония. Завършил е социология във Философския факултет в Скопие. По-късно е следвал във Военната академия за запасни офицери.

През 2011 година за първи път бе избран за депутат, а от 2008-ма година бе зам.министър на отбраната. От юли 2013 година е генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ. Говори английски.

От ВМРО-ДПМНЕ обявиха, че на заседанието на Централния комитет на партията е взето единодушно решение техният кандидат за премиер в предстоящата предизборна кампания да бъде Никола Груевски, който заема този пост от 2006-та година.