От два дни имам усещането, че Борисов управлява държавата. По негово време беше абсолютно същото: Ако мълчиш и си послушен, си добре. Ако обаче кажеш и една дума, която не харесва на управляващия господар, започва тричането. Това написа в профила си в социалната мрежа лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Преди два дни тя подаде оставка от председателския пост, след като на изборите в неделя левицата регистрира огромен спад на доверие и остана на четвъртото място след "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС и ДПС и на минимална преднина пред "Има такъв народ".

"След оставката ми и изложените мотиви, разни хора не се свенят публично да лъжат. Новата опорка е, че съм се договорила с Гешев и че когато прокуратурата нахлула в президенството съм се скрила. Но архивите говорят и казват истината. За любопитните, и свободни хора ги припомням: от площада и от парламентарната трибуна. На зависимите и лъжците ще отговарям само с фактите", допълни Нинова.

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да анализират първите официални данни от екзитполовете, реакциите на двамата кандидати за президенсткия пост, както и тези на политическите лидери, от 19 ч. на 21 ноември в извънредното издание на видео подкаста "Директно в новините" гостуват социологът журналистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на "Директно в новините":