Симеон Шарбански печели с 50,73%, което са 2983 гласа, съобщиха за „Фокус” от Общинската избирателна комися - Кнежа. Кандидатът, издигнат от ГЕРБ - Гълъбин Хиков, получи 43,25%, или 2543 гласа. 6,02% (354 гласували) са избрали кандидата на БСП Росен Пещенски.
49,35% е била избирателната активност в Кнежа, гласували са 6208 души от общо 12 566, имащи право на глас.

На редовните избори през октомври миналата година Шарабански спечели още на първия тур, но Административният съд касира изборите заради нарушения в две избирателни секции.

Кандидатът на ГЕРБ Мустафа Еюпов стана кмет във велинградското село Кръстава, каза говорителят на ОИК-Велинград Ива Станчева. Общият брой на гласувалите е 873 души, от които за Мустафа Еюпов са гласували 460 избиратели, а за кандидатът на ДПС Мустафа Узунов са гласували 413 души.
Има 19 недействителни бюлетини. Няма жалби за нарушения.
Избирателната активност е била 90%.
"Напрежение имаше, защото около 30-40 от гласоподавателите са върнати, защото срокът на личните им карти е изтекъл. Освен това още от началото на изборния ден имаше опашка пред избирателната секция. Това наложи времето да се удължи с един час и изборния ден да приключи в 20 ч.", каза Станчева.

По данни на секционната избирателна комисия в кюстендилското село Коняво, издигнатият от инициативен комитет кандидат Даниела Божилова печели 273 гласа. Другият кандидат, издигнат от БСП - Марияна Александрова, е събрала 152 гласа, а третият - Венцислав Христов от РЗС, е получил 29.
Общият брой на гласоподавателите е 477.

Иван Анадолийски от ЛИДЕР печели надпреварата за кметското място в дупнишкото село Баланово, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Дупница Десислава Стойнева.
Общият брой на гласувалите жители в селото е 293. Десет от пуснатите в урната бюлетини са недействителни. Иван Анадолийски получава 183 от действителните гласове, а неговият опонент - Наталия Пръжкова от ГЕРБ, е събрала 100 гласа. Предстои протоколите от СИК да бъдат предадени в Общинската избирателна комисия, от където ще излязат с официално решение.
От общо 360 имащи право на глас пред урната в село Баланово са застанали 293 жители.

Издигнатият от инициативен комитет кандидат Марин Манолов стана кмет на  пазарджишкото с. Априлци със 138 гласа. На второ място е кандидатът на ГЕРБ – Атанас Маратилов с 94 гласа. Трета е издигнатата от „Коалиция Тодор Попов за Пазарджик” Марияна Христова, която получава 33 гласа, а кандидатът на РЗС не е получил нито един глас.

Кандидатът на ГЕРБ Георги Георгиев печели изборите за кмет на село Бъркачево, община Бяла Слатина, с 61 на сто от действителните гласове, съобщи за БТА председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Цветелина Андровска.
За Георгиев са гласували 290 избиратели, а кандидатът на БСП Венета Начева е получила 182 гласа или 39 на сто, допълни Андровска.
Избирателната активност на вчерашните избори в селото е 70 на сто, като от общо 642 имащи право на глас своя вот са дали 484 жители на Бъркачево, уточни тя. Недействителните бюлетини са 12.