За това настоя депутатът от левицата Румен Петков, помолен да коментира призива на вицепремиера Цветанов всички политици от прехода също да огласят доходите си, като него, предаде БТА.
"Нека видим какви са били доходите на Георги Първанов и семейството му преди мандата и сега", посочи поименно вицепремиерът президента.

Румен Петков допълни, че Красимир Стефанов би излъгал, ако отрече, че не е разговарял с Цветанов за проверката.
"Не може вътрешният министър да откаже да декларира източника на приходите си. Затова е форма на наглост точно министърът да призовава политиците да декларират доходите си", коментира още социалистът.

"Системата за контрол на имущественото състояние на политиците е създадена от нашето правителство" (1998 г.-2001 г.), заяви по същия повод съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов пред журналисти в Народното събрание, цитиран от „Фокус”.
Той посочи, че задължителното деклариране на имущественото състояние пред Сметната палата продължава вече 12 години.
„В този смисъл ние коректно спазваме закона, още повече, че излезе и Законът за конфликт на интереси. Това означава, че е създадена система, която влиза в действие и започват проверки всеки път, когато има несъответствие между доходите и начина на живот”, каза той.

По думите компетентните органи трябва да си свършат работата.
"Ако имат мотив, ако имат съмнения, така се правят нещата в цивилизована страна. Не защото един човек, от когото сме снели доверието си, в нервна криза търси начин да насочи вниманието ви по друг въпрос”, коментира бившият премиер по адрес на Цветанов.

Проверката на НАП вчера беше категорична. Така премиерът Бойко Борисов отговори на репортерските въпроси в парламента за проверката на НАП за имотното състояние на Цветан Цветанов.

По-рано днес шефът на НАП Красимир Стефанов съобщи, че са засечени двама данъчни инспектори, които са ровили неправомерно в документацията за Цветанов. Предполага се, че така е била изнесена информация към в. "Галерия". Започнала е проверка и ако се докаже, че са изнесли данни, ще бъде сезирана прокуратурата.

Междувременно вътрешният министър коментира, че не знае какви са парите на неговия тъст и той трябва сам да ги докаже. Цветанов обаче коментира, че родителите на съпругата му са спестявали цял живот и след като са си купили апартамент през 1964 г. за първи път са закупили жилище за него през 2006 г.