Ден преди да бъдат обявени официално резултатите от имотната проверка на вътрешния министър от в. "Галерия" разпространиха данни от нея, като обявиха, че са ги получили от служителка на НАП. Тя обяснила, че се притеснява, че ръководството на агенцията ще прикрие уличаващи данни.
Двамата данъчни са били разкрити след твърденията на "Галерия".

Проверката показа, че Цветанов и съпругата му нямат разминаване между приходите и разходите и недекларирани доходи, но тъстът и тъщата му ще бъдат проверявани заради липса на документи за големи суми.

"Ние ще говорим с министъра на финансите Симеон Дянков да се намеси инспектората на финансовото министерство. Ако се докаже тази изнесена информация ще сезираме прокуратурата", коментира пред БНТ Стефанов, цитиран от БГНЕС. Той уточни, че въпросните служители са данъчни инспектори.

По думите му има несъответствие между изнесеното от "Галерия" и реалните факти.
"Единственото доказателство е един документ на НАП, но той не е заведен. Това, което са открили като данни от дарението, направено от родителите на съпругата на Цветанов, вицепремиерът е съобщил пред Народното събрание. В данните на "Галерия" има и някакви верни неща, но не са съвсем точни", повтори шефът на приходната агенция.

Това, което го учудило най-много, е, че хора, които не го познават, са го обявили за корумпиран и зависим, особено, че това разследване на доходите на Цветан Цветанов има изключителен обществен интерес, а е и под наблюдение на прокуратурата.
"Никога НАП не е била под такъв натиск от партии и различни хора за проверката на Цветан Цветанов. Надявах се вчера на заседанието на комисията да присъства и лидерът на РЗС, който внесе сигнала", допълни Стефанов.

На въпрос дали са ясни фирмите, които са платили на Цветанов за консултантски услуги, той отговори: "Какво толкова са 40 хиляди лева за три години. Не са стотици хиляди, не са милиони. Никой от висшите етажи на властта не е показвал така открито доходите си, а иначе сигнали за такива хора сме имали много, но само той поиска да бъде разкрита данъчната му тайна", защити го директорът на НАП.

Той изтъкна съобщеното вчера, че ще се направи проверка на доходите на тъста и тъщата на вицепремиера, тъй като са установени разминавания между приходите и разходите им, но уточни, че тя също ще продължи не по-малко от 3-4 месеца.