Решението е взето още снощи, съобщиха днес от ЦИК.

Вчера Сотир Цацаров поиска имунитета на водача на листита на коалиция "Реформаторски блок- Глас народен" в Перник, за да бъде обвинен в това, че е причинил по непредпазливост смъртта на 14-годишен свой пациент, поставен под пълна упойка. Павлов и съпругата му - д-р Венета Павлова, имат стоматологична клиника. Срещу нея вече е повдигнато обвинение заради същия случай.

Няколко часа след искането на главния прокурор, Павлов заяви, че сам е подал заявление имунитетът му да бъде свален.

Той обаче отрече твърденята на прокуратурата и заяви, че е направил всичко възможно да спаси детето и медицинска проверка не е констатирала нарушения. Той попита защо за случилото се съобщава едва сега - точно в разгара на предизборната кампания.

Павлов получи подкрепа и от свои съмишленици.

"Народен Съюз Перник изразява подкрепата си за д-р Валентин Павлов . В периода на предизборна кампания се правят внушения чрез национални медии, които имат за цел да попречат на представянето на "Реформаторски блок - Глас Народен". Недоумяваме как толкова месеци е нямало движение по преписката, а точно седмица преди изборите се финализира производството. Вярваме, че в България има независим съд и ако въобще се стигне до дело ще се установи обективната истина", заявиха във Фейсбук от формацията.