Тя се надява до следващата седмица да се намери консенсус между членовете на Обществения съвет и на работната група, изготвила правилата, предаде БТА.

Д-р Андреева посочи, че не е имало единодушно мнение по отношение на формуляр, който се издава от Министерството на здравеопазването за лечението на децата.

"За момента все още няма кандидат за поста директор на фонда", каза още министър Андреева.  Тя посочи, че подобни ситуации на напрежение, каквито е имало преди седмици, водят именно до такъв резултат.

По думите на здравния министър, никой не иска да се заеме с тази отговорност и "това не е за първи път".

Предприемат се всякакви мерки бързо да се получават експертните лекарски мнения и офертите от лечебните заведения, защото това са двата основни проблема, заради които се забавя придвижването и разглеждането на медицинските досиета на децата от Обществения съвет, добави Андреева.

Преди дни директорът на Фонда за лечение на деца д-р Ива Станкова подаде оставка. По думите на здравния министър, д-р Станкова не е пожелала да коментира мотивите за оставката си и е посочила лични причини.

В средата на януари част от служителите от Обществения съвет към Фонда за лечение на деца обвиниха директорката за забавяне на лечение на 36 деца.

На пресконференция Ива Станкова коментира, че забавянето е относително понятие, така както и понятието „спешно”.
Тя обясни, че забавянето, за което я обвиняват, е в процеса на чакане на оферта от чужбина и подчерта, че обикновено от чужбина се бавят офертите за лечение на децата.

Днес обаче министър Андреева потвърди, че е имало забавяне.

До 72 дни е продължавало обсъждането на заявления, внесени в обществения съвет на Център "Фонд за лечение на деца", вместо регламентираните 45 дни, посочи министърът. Тя цитира данни от извършен вътрешен одит на фонда, който е обхванал периодите, в които директори на фонда са били Павел Александров и Ива Станкова.