Дори самата Мая Манолова казва в кампанията си, че аз съм почтен човек, но аз не мога да кажа същото за нея. Това коментира кандидатът за кмет на София, издигнат от ГЕРБ и СДС, Йорданка Фандъкова в интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV.

По думите ѝ цялата предизборна кампания кандидатът за София Мая Манолова е направила с внушения и лъжи. Относно обвиненията на Манолова за купуване на гласове от страна на ГЕРБ, Фандъкова заяви, че София не може да се купи. "В София избори не могат да се спечелят с купен вот", категорична е тя.

Фандъкова допълни, че симпатизантите на "Демократична България" заслужават внимание и уважение. "Аз ясно заявих, че ще проведа разговори с партиите от дясно за политиките и за работата за града. Аз не се пазаря и не съм отишла, за да раздавам постове и то на тайни места. С "Демократична България" разговаряхме за общите идеи и сфери, в които можем да работим след изборите", каза още тя. Фандъкова подчерта, че нейната позиция винаги е била ясна и винаги е гласувала в дясно.

Тези местни избори са шанс за София да продължи ускореното си развитие или да изпадне в хаос и експерименти, заяви Йорданка Фандъкова.

Тя поясни, че не бяга от дебат с Мая Манолова преди втория тур на изборите, но иска той да е по същество за проблемите на града с участието на екипите, които ще реализират политиките за градско развитие.

"Участвах вече в шест лидерски дебати с Мая Манолова", отбелязва Йорданка Фандъкова, според която нейната противница няма екип и затова не иска предложеният от нея формат на дебата.

Хората в София искат да продължи развитието на града и са го показали със своя глас. 2/3 от гласовете са за десни партии, заяви Фандъкова.

ГЕРБ е спечелил 27 общински съветници и отново е първа политическа сила в столицата.

"В изборната нощ заявих, че ще проведа разговори с десните партии за политиките в града", каза Фандъкова и не крие, че е провела срещи не само с "Демократична България", но и със "Спаси София" и ВМРО.

"Търся подкрепа за развитието на града. Имаме важни сфери, в които имаме общи виждане. Разговаряхме се по кои теми може да си сътрудничим след изборите", каза Фандъкова, която заяви, че няма какво да крие и че не е обещавала постове на тези срещи.

"Не съм си сменяли цветовете и позициите, за разлика от госпожа Манолова", каза Фандъкова.

"В София не може да се спечели с купени гласове и контролиран вот", заяви Фандъкова по повод изказванията на Мая Манолова за купуване на гласове в ромските махали.

В листата на ГЕРБ е директорът на училището във "Факултета", който е изключително популярен в района, но това е неизвестно на Манолова, която не познава града.

"Човек свикнал да мисли в схеми не може да излезе от себе си", каза Фандъкова по повод твърденията на Манолова и отбеляза, че те са обидни за хората, които са гласували.

Това показва непознаване на града от страна на Манолова и липса на идеи за неговото развитие, които се компенсират с обвинения.

Управлението на града изисква освен визия и ясен план, изисква и екип. Този екип трябва да е ясен. "Само до 1 месец новият кмет на София трябва да предложи бюджета на София за 2020 г. Това е най-важният политически документ на града, който казва ясно какво искаш и какво можеш да свършиш. Ние дължим на хората ясни отговори за решенията на града, не само за проблемите", посочи Фандъкова.