На мястото на Етем, като водач на листата на ДПС в Русе ще застане областният председател на партията Ферихан Ахмедова, която е общински съветник.

Листите на ДПС не са окончателно подредени, но вече се знае, че в тях няма да е и почетният председател Ахмед Доган. Преди време той заявил пред близкото си обкръжение, че не иска да е отново депутат, макар да е предложен от всички партийни структури.

Юнал Лютфи, който бе народен представител през последните 23 години, заяви пред "Дневник", че оттеглянето му е в унисон с искането на обществото и на протестиращите за нови лица. "Трябва да се отвори път на младите", категоричен бе Лютфи и подчерта напредналата си възраст - 69 години. Утре предизборният щаб на ДПС ще обсъжда кой ще е водач на листата в Хасково, която на предишните избори бе водена от Юнал Лютфи.

Лидерът на ДПС Лютви Местан ще води листата в "крепостта" Кърджали, а Делян Пеевски ще оглави кандидатите на движението в Пазарджик.

По-рано днес Пеевски, който преди по-малко от месец бе възстановен като следовател от ВСС, бе освободен от длъжност по негова молба. В искането си медийният бос обясни, че отново се кандидатира за депутат и след като бъде регистриран, ще бъде в несъвместимост, тъй като магистратите нямат право на политическа дейност.

Междувременно Централната избирателна комисия обяви, че пренасрочва за 9 април от 11 часа провеждането на жребий за номерата в бюлетината на регистрираните партии и коалиции и жребий за реда на предизборните изяви на партиите и коалициите във формите на предизборната кампания по БНТ и БНР. 

Пренасрочването се налага поради постъпващите в ЦИК предложения от партии, напускащи състава на регистрирани вече коалиции, както и на заявления за заличаване на регистрирани партии.

АНКЕТА: За кого ще гласувате на 12 май?