Регистрирахме една силна листа с ярки хора, политически и граждански ангажирани, но може би и най-важното - доказали в професионалния и в жизнения си път, че са защитавали винаги българския интерес и са професионалисти, каза председателят на БСП Корнелия Нинова на излизане от сградата на ЦИК. Тя беше придружена от водача на листата на "БСП за България" Елена Йончева и кандидати за евродепутати от левицата.

Лидерът на БСП коментира, че не се чувства бламирана заради подредбата на листата. Нито за пръв път, надявам се и не за последен, в нашата партия ще има такива дебати, посочи тя във връзка с напрежението на пленума в неделя. "Да, имахме различия, имахме 11 часа разговори, демократично, затворихме листата и това е краят на спора, тръгваме заедно с цел да бъдем първа политическа сила на тези избори", заяви Нинова.

"Искаме да получим най-голямо доверие от българските граждани, не само защото и Европа е пред сериозен избор накъде да върви, а и защото гледаме на тези избори като на вот на недоверие към управлението в България", посочи лидерът на БСП. Тя добави, че искат чрез победата на европейските избори да постигнат промяна тук с предсрочни парламентарни избори и ново доверие от народа към политическите партии.

Корнелия Нинова пожела успех на листата и отбеляза, че в нея има финансисти и икономисти, лекари, хора от образователната система и такива, работили по европейски фондове, в сигурността и отбраната. Тя посочи, че тези хора ще се борят по секторните политики, така че и животът в България да се подобри чрез европейската обща политика.

Лидерът на БСП коментира, че ще се опитат от тук нататък предизборната кампания да бъде съдържателна и да представят възможните решения на ежедневните проблеми на българите, както и възможните пътища за развитие на социална, икономически развита и единна Европа.

В отговор на въпрос има ли конфликт с държавния глава Румен Радев, досегашният началник на кабинета на президента Иво Христов коментира, че някои медии представят желаното за действителност. "Не само, че няма конфликт, има съвпадение на възгледите от самото начало - от неговата кампания до ден днешен", заяви Христов, който е на избираемото четвърто място в листата с кандидати за евродепутати на "БСП за България".