"Очаквам обвиненията, кампанията тече със страшна сила, няма нищо, което да ме притеснява", каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Бойко Рашков, чието име в последните дни бе замесено в няколко сюжета: скандала с митниците, след който беше арестувана шефката им Петя Банкова и хасковските баща и син Стефан и Марин Димитрови, обвинени като ОПГ заедно с издирвания все още контрабандист Никола Николов-Паскал, с оставката на главния секретар Живко Коцев и с думите на вътрешния министър за "вечеринки" в дома му, на които се е кадрувало.

Той коментира твърденията на МВР шефа Калин Стоянов, че Рашков го е запознал с Димитрови, обвиняеми за контрабанда на стоки. Той добави, че има информация за "вечеринки, които са организирани в дома на Бойко Рашков в тесен кръг".

Вчера министърът на вътрешните работи заяви още по темата с арестуваните по "митническата афера" баща и син Димитрови: "Всички ги познават (Бойко Рашков - бел. ред.). Познавам ги от министерството. Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях. Те бяха доста често в МВР. Предимно Стефан", коментира преди изслушването в комисията за "Митниците" Стоянов.

Попитан дали има информация за вечеринки при Рашков, министърът потвърди: "Да, имам такава информация за вечеринки, които са се организирали в дома на Бойко Рашков в тесен кръг, на които са се разпределяли задачи на всеки присъстващ - кой по какъв начин да ме дискредитира до ротацията, за да не остана на поста министър и впоследствие на тези вечеринки, след като се разпределят задачите, е започвало кадруването - кой ще бъде министър, кой ще бъде зам.-министър и т.н.", подчерта Стоянов.

На самото изслушване в комисията за митническата афера в НС, Тошко Йорданов от ИТН посочи, че в протокола от заседанието е записано, че е извършена експертиза от камери пред Агенция "Митници", които показват, че Стефан Димитров се познава с Бойко Рашков и Асен Василев.

Няколко дни по-рано в медиите и в интернет изтекоха снимки, от които става ясно, че Бойко Рашков и арестуваните Марин и Стефан Димитрови се познават. Имаше и фотоси от лични празненства на ексминистъра на вътрешните работи и настоящ депутат от ПП-ДБ, на които са присъствали хасковските баща и син, сочени за приближени до кантрабандеста Паскал, който съще е обявен за издерване във връзка с "митническото ОПГ". 

"Главният секретар на МВР дойде с тях (на рождения му ден - бел. ред.). Аз също ги познавам, разбира се. Но какво да кажа - тия назад, тия напред? Идват хората да ме поздравят. Като дойде някой на гости у вас и ви поздрави за съответен празник, нали не му правите справка за криминалното настояще? Аз откъде мога да допускам, че някой може би се занимава с такава дейност и главният секретар може би е във връзка с тях", обясни преди два дни Бойко Рашков.

Освен снимката от рождения му ден, в последните дни се появиха и кадри с непотвърдена автентичност, на които се вижда Коцев с малко пуделче, а на няколко други фотоси е същото куче с купчини с пачки евро. На едно от изображенията се вижда отново Рашков, но седнал в ресторант с кучето до него.

"Нека изкарват колкото кучета и котки искат. И аз имам вкъщи. Нека докажат тези контрабандни канали, това са възловите въпроси, а не сега кой с куче и кой без куче. Това е нивото на прокуратурата", коментира Рашков пред Генка Шикерова в "Свободна Европа". 

Според бившия вътрешен министър като млад човек Стефан Димитров обича да парадира с познанства с известни лица и да ги разпраща на свои приятели. "Това нещо е маниакално и не цели нищо. Главната цел е да се представи, че е в София, а той е от Хасково, и контактува на високи нива", смята Рашков. 

Той заяви, че в медиите е прочел как Живко Коцев казал, че има респект към него и затова контактувал с Димитрови - от лоялност. "Нямам обяснение на това. Тук има доста противоречия, нека бъдем по-щадящи. Има и други противоречия", посочи Рашков. "Защо той към мен вече като главен секретар, поддържайки отношения към тези хора, обяснява това с лоялност към мен - не мога да дам смислен отговор. (...) Става въпрос за натиск върху този човек (б.а. Живко Коцев). Ако е вярно това, което разбрахме - че са му отправяни закани и заплахи, ако не си подпише оставката, това граничи с престъпление по Наказателния кодекс".

Според Рашков Калин Стоянов е останал начело на МВР, защото е спечелил доверието на ГЕРБ и ДПС, за да им съдейства по време на провеждането на изборите.