Малко след като съдът реши шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова и обвиняемия Стефан Димитров да останат в ареста, в медиите изтекоха кадри от СРС-та, според които двамата са се познавали, а освен това са имали срещи с висши политици и полицаи. 

По време на днешното заседание бяха представени доказателства, че Банкова познава Марин и Стефан Димитрови, което по-рано в разпита е отрекла. Банкова и Стефан са заснети заедно от охранителни камери на хотел край Правец.

Снимка: БНТ

Освен това има доказателства за срещи на Банкова със Стефан Димитров и главния секретар на МВР Живко Коцев.

Съдът отбеляза още, че други кадри показват как на летище "София" в края на март Димитров подарява скъп часовник на Живко Коцев и той поставя часовника на ръката си.

Скрийншот: bTV

Кадрите от СРС-тата са разпространени и от bTV и БНТ. Източници на bTV са потвърдили неофициално, че това са снимките, които фигурират в папките по делото, но от прокуратурата не уточняват преди колко време е направен този снимков материал. Главният секретар на МВР Живко Коцев, който също присъства на снимките, все още не е коментирал.

На кадрите се вижда още и бившият вътрешен министър Бойко Рашков, заедно с Коцев и Димитров.

Малко по-рано снимките публикува и разследващият журналист Слави Ангелов, който ден по-рано обяви, че е е следял дейността на сочения за контрабандист на цигари и обявен за общодържавно издирване Никола Николов-Паскал, обвиняем заедно с Банкова и Димитрови, както и че има информация, свързваща Коцев с Паскал.

"Криминалните репортери винаги знаят много повече отколкото казват. И ако кажат малка част от това, което знаят, носят отговорност. Затова стоя зад всяка своя дума, която казах снощи в "Панорама". Не работя за никоя партия. Не работя за прокуратурата. Не работя за полицията. Не работя за съда. Понякога не работя и за вестника, в който работя. Работя за хората. И понякога плащам цената за това", написа журналистът в профила си във Facebook, публикувайки снимките от СРС-тата, като на една от тях се вижда и бившата министърка на туризма Николина Ангелкова, заедно с Коцев.

Банкова и Стефан Димитров се явиха днес пред съда по обвинение за участие в организирана престъпна група. В съда трябваше да дойде и баща му - Марин Димитров, който също е обвиняем. Непосредствено преди заседанието обаче Марин Димитров е бил откаран в "Пирогов".