Благодаря на всички избиратели, които днес намериха време да ни подкрепят. Промяната започва от ГЕРБ, особено в София. За мен е важна безапелационната победа над БСП. Това означава стабилност в управлението. Дали ще се опитат сега с мимикрия, като гущери с опашките и хамелеони да водят пазарлъци с други партии, не ме интересува. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията след обявяването на първите резултати от местните избори днес.

По думите му, кампанията е била мъдра и зряла.

"Справихме се добре. След промените, които направихме в ГЕРБ, резултатите са повече от добри. Факт е, че навсякъде почти двойно, някъде и повече, побеждаваме основния ни политически опонент - БСП за кой ли път не ги броя. Имаме да строим не само продължението на Южната дъга, имаме да строим "Хемус", Мездра, пътя до Белград, Търново - Русе. Така че от утре оставям на щабовете, където има балотажи, да си работят до края", допълни Борисов. 

Той коментира още, че БСП са много интересна партия, защото искат субсидии, а нямат кандидат. "Дори Чърчил е казал няма нищо по-добро от политическите партии". Пожелавам на тези политически партии, особено опонентите, да си издигат кандидати", посочи Борисов.

Запитан дали е сигурна победата на Йорданка Фандъкова на балотажа, той каза, че единственото сигурно е "Орландовци", останалото е в ръцете на Бога. "Всички рано или късно отиваме там. Благодаря на Бога и за победата днес", каза още премиерът. 

Той обаче призова останалите участвали в изборите десни партии да подкрепят Фандъкова за балотажа в столицата.

"Десните хора по принцип са демократи - мислещи, знаещи, можещи и разсъждаващи. Ако те считат, че тези кукувици са промяна, да я подкрепят и да им е честито. Аз съм демократ по душа и вярвам на инстинкта на хората", каза още Борисов.

Според него, докато ГЕРБ е първа политическа сила в страната, няма отстъпление.

"Вижте колко повече партии има сега. Много партии, много хора. И се разслояват гласовете", заяви Борисов и допълни, че по никакъв начин липсата на Цветан Цветанов не се е усетила.

"И без него, и без мене, и без петел ще съмне", категоричен бе той.