Първо ми позволете да благодаря на всички софиянци, които днес излязоха да гласуват и подкрепиха моята кандидатура. Благодарим за доверието, за мен това означава голяма отговорност. Днес София показа, че е дясна, заяви столичният кмет и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова пред журналисти.

Тя поздрави за добрите резултати партиите от "Демократична България" и независимия кандидат Борис Бонев. По думите й софиянци са показали, че желаят развитието на София да продължи.

"За мен е много важно в Столичния общински съвет да има ясно мнозинство, което да гарантира прозрачност и откритост и реализация на проектите за развитие на София. Вярвам, че следващата неделя софиянци ще гласуват, защото този избор е важен. На балотажа ще разчитам на подкрепата на всички софиянци, с които заедно работихме толкова години и които искат развитието да продължи. Готова съм на разговори и с десните партии, защото има добри и прагматични решения в техните програми", допълни Фандъкова. 

Според нея, резултатите ясно показват волята на столичани и тя вярва, че софиянците няма да се подведат от думи за промяна, които означават "подмяна".

"Мисля, че бях много ясна през цялата кампания. с проектите, с решенията за града, не се крия зад празни приказки и общи думи. Така работя, хората ме познават. Научили сме си уроците и знаем как да продължим работата си за София. В общинския съвет ще има десни партии, с които ще продължи работата в столицата", каза още тя.