Днес в резиденция „Евксиноград” ще се проведе тристранната среща между премиерите на България, Катар и Турция. Шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани е на посещение у нас от вчера, а днес във Варна пристига и Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. След разговорите се очакват изявления за медиите.

"От ПГ на „Атака” излиза темата, свързана с посещението на турския министър-председател в България, която се крие в тайна до последния момент", заяви обаче Сидеров и съобщи, че от канцеларията на партията са се обадили в Министерски съвет с въпроса кога и къде ще е това посещение. „И те казаха, че това е класифицирана информация – откога?”, попита възмутен Сидеров, предаде „Фокус”.

„Политиката на България към Турция не се е променила. Наричаме я васална, защото Турция води много добре своята политика и следва много добре своите интереси. Бяхме свидетели на едно посещение в Турция, което не донесе нищо на България. Васално и срамно посещение, защото българският министър-председател поздрави там на турски”, изтъкна не за първи път националистът.

Той призова - да не се правят задкулисни срещи, тайни и с неясен мотив.
„От името на избирателите на „Атака” се обръщаме с призив към министър-председателя – да дойде в парламента, колкото се може по-скоро и да даде отчет за постигнатите резултати от срещата с Ердоган”, заключи Сидеров, който отдавна критикува Бойко Борисов за подкрепата му за европейската перспектива на Турция.

Известен с антитурската си позиция, през март лидерът на "Атака" предложи на президента Росен Плевнелиев да промени името на връх Мусала, защото има турски произход. Волен Сидеров настоя да се сменят и такива наименования на местности и селища в цяла България.