В разговора, публикуван отново от сайта "Биволъ", отново участват бившите съдийка Владимира Янева и Румяна Ченалова, както и неизвестен мъж.  

В записа се чува:

В. Я.: Факт е, че към определени жени има и положително отношение. От тия, с които е бил.

Мъж: Сигурно.

В. Я.: Така е, ся, има една, на която и купи къща в Барселона за милион и половина евро! Има една друга, тя ходи в „Шервиньо“ (в дрехи на италианския дизайнер Ermanno Scervino - б.р.), забравих й името как се казваше, която беше на един негов много близък приятел от „Котараците“ жена. Как се казваше не мога да се сетя в момента. Както и да е. Тя му беше протокол.

Мъж: Ъ-хъ.

В.Я. Ииии… Макар че тоя му беше много близък приятел, той се залюби с нея, ма в смисъл, не знам после какво стана, в смисъл още ли са заедно, разделиха ли се, нямам представа. Не мога ти кажа какво стана. Но към нея определено имаше отношение, в смисъл, не му беше като за едното чукане.

Мъж: Да.

В.Я.: За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София.

Мъж: Ъ-хъ.

В.Я.: Което е страшно неприятно да ти кажа.

Р. Ч: Ужасно.

В. Я.: Все пак...

Днес Румяна Ченалова, която отново бе извикана на разпит в ДАНС, потвърди пред журналисти, че е участвала в този разговор, предаде bTV. Тя не отрече и че вероятно мъжът от записа е адвокат Момчил Мондешки, който участвал в някои разговори между нея и Янева.

Новият запис следва друг, в който Владимира Янева заявява, че ако е искала да преспи с Бойко Борисов, е щяла да го направи още преди 5 години, уточняват от "Биволъ".

Днешната порция от скандалните разговори излиза точно в деня, в който съдът трябва да произнесе присъдата си по делото "Червеи", по които Янева е подсъдима.

Вчера Висшият съдебен съвет прекрати проверката, защото не били събрани достатъчно доказателства за нарушения на магистрати, а записите били манипулирани. 
Главният прокурор Сотир Цацаров още миналата година заяви, че те не са правени със законни СРС-та.

Всичко това се случва на фона на скандала във ВСС, който се разигра вчера, след като председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов показа SMS пратен му от премиера. От него стана ясно, че той е получил вътрешна информация и след това му е препратил съобщението.

Днес един от членовете на съвета заяви, че в него се съдържа заплаха, а други от съдебните кадровици коментираха, че е недопустимо ВСС да бъде контролиран дистанционно.