"На тези избори трябва да подкрепите ГЕРБ не за друго, а защото сме загубили главния смисъл на държавата - нямаме авторитети, не вярваме в институциите. Това е разпад". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на предизборната кампания в Разград. В залата на Общинския културен център в града бе и водачката на листата Десислава Атанасова и други знакови за партията лица.

Относно управлението на "Продължаваме промяната" Борисов заяви: "От първия ден им казваме, че крадат по един лев от джоба на хората и животът го доказа. Инфлацията скочи двойно. Те умишлено създадоха тази инфлация. При нас беше нула", подчерта той. 

"Сега, уж са вдигнали пенсиите, а те не ви стигат за първата седмица. От какво поскъпнаха дървата? Гората стана по-скъпа ли? Напротив - изнасяме, но те сложиха надценка. Кое наложи в България да стане толкова скъпо? Всичко произвеждаме. Виновно е лошото управление", заяви Борисов и допълни "Искате да се оскъпи бензина с 1 лев, гласувате за "Продължаваме промяната" и "Демократична България". 

"Те имат 2000 души в центъра на София, поименно се знаят. Обслужват се чужди интереси", заяви още лидерът на ГЕРБ.

"Никаква война не ни е виновна. Три пъти съм се нагърбвал и съм вадил България от кризата. Дупката е вече към 10 млрд. лева. Ще понесем тези пасиви. Истински се надявам да върнем България отново в пътя", отбеляза Борисов. "Тоя път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство. До сега аз ви се молех гласувахте, защото е важно", обърна се той към своите. 

"Джипката не хвърляше пари на вятъра, а помагаше на регионите да се развиват и хората в тях да живеят по-добре", каза още лидерът на ГЕРБ

Снимка: БТА

"Винаги съм помагал на кметовете, независимо от партийната им принадлежност". Затова и сега червеният Денчо Бояджиев му казал: "Направете правителство". Дори посочил, че в Разград заедно управляват 4 партии - ГЕРБ, ДПС, БСП и ДБ. "А ние слушаме заплахи: "Ако не сме ние - отиваме на нови избори". Рано или късно някой трябва да управлява и да понесе тия пасиви. Желая истински да върнем България отново, но то трудно се връща", изтъкна Борисов.

"Доказахме етническата толерантност в смесените райони. Истински ме заболя, че не е изографисана църквата. Когато си тръгвахме, оставихме пари да се оправи джамията. Нито подът е пипан, не е мръднало. Щяхме да сме завършили вече", каза Борисов.

"Съединението прави силата и ние ако не се обединим, нищо добро не ни чака. Този път гласувате за себе си. Толкова е трудно, но само вие можете да ни извадите от кризата. Как - ако сме първи, няма къде да шикалкавим, трябва да направим правителство. Ако не сме, е лесно, мога като ген. Атанасов да кажа "Не ме интересува, който иска да управлява". Това е дезртьорство от страна на политиците. И се надявам всички колеги, които се наричат лидери, да разберат, че смисълът на парламентарните избори е след тях да се състави правителство", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Над милиард досега сме дали за избори, за да си чешем егото. Силата на една нация е всички етноси да работят заедно", подчерта той.

Борисов припомни управлението на НДСВ като заяви: "Царят беше рядък подарък за България, но го провалиха царедворците. Ако тогава бяха направили коалиция със СДС къде щеше да е България сега? Опитаха да направят същото и с нас", каза Борисов. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че дори и коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" да спечелят изборите, в момента те са в изолация. 

Преди това Борисов и Атанасова се срещнаха с кмета на Разград Денчо Бояджиев. "Като премиер никога не съм делил общините по партийна принадлежност. Правителствата, които ръководех, помагаха еднакво на всички. Затова и днес благодаря за посрещането на кмета на Община Разград Денчо Бояджиев. "Джипката" не хвърляше пари на вятъра, а помагаше на регионите да се развиват и хората в тях да живеят по-добре", написа бившият премиер във фейсбук.

Пети път се налага да отидем на избори не по наша вина, заяви Гюнай Хюсмен. "2009 г. Борисов създаде ГЕРБ и се включи големият влак, който тръгна към Европа. Вървеше с добра скорост, остана още малко - влязохме в чакалнята на еврозоната. Обаче един стрелочник вдигна юмрука, във вагоните имаше гратисчии, шарлатани и взеха да дърпат ръчната спирачка. Влакът спря и зеро, нула", заяви вторият в листата. Единствено ген. Борисов ще направи така този влак да тръгне и да спре в Еврозоната, заяви той. И похвали Борисов и ГЕРБ за реновирането на пътища по време на управлението му. Това не са хвърлени пари на вятъра. Заплатите на учителите бяха вдигнати двойно, напомни той. И попита защо няма турци на избираеми места, няма турчин или ром за областен управител. Правел го само Борисов, защото "иска да сме заедно не само на полето, а навсякъде". Това е бъдещето ни, да бъдем заедно, посочи Хюсмен.

Снимка: БТА

Водачката на листата Десислава Атанасова си пожела на 2 април ГЕРБ да се поздравят с победа. "Тя е нужна не на нас като коалиция, а на хората, които живеят във всяко кътче на България. Победата ще даде възможност да направим собствено правителство. Никой да не ни поставя условия и да ни огъва ръцете. Никой да не твърди, че ГЕРБ трябва да бъде изчегъртана или заличена", обясни тя.

"Вече е ясно, че тези, които се упражняваха 2 г. в репресии и агресия, които ни чегъртаха, не могат да постигат нищо. Две години  аматьорщина в политиката и липса на управленски решения. Категорична липса на политическа отговорност ни докараха до 5 поредни избори, които струват на държавата толкова много, че ако направим още веднъж избор заради нечии прищевки, това ще ощети хората с милиони левове, така както 2 г. ощетяваха българите с по лев на литър, с цената на тока и газа", обясни Атанасова.

Тя посочи, че ГЕРБ могат да взимат управленски решения и милеят за България, защото нямат друга родина. "Това сме ние - имаме ясна програма, 2 г. изобличавахме всяка пропагандна лъжа, защото те излъгаха и за гражданството и си, и за посредниците в газа, и за горивата, всеки ден лъжеха българския народ, подчерта Атанасова и призова присъстващите да гласуват с бюлетина №2. 

 

Избори за Народни представители на 02.04.2023 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!