Премиерът Бойко Борисов участва в общо видеопослание към европейците заедно с германския канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон, австрийския канцлер Себастиан Курц и още държавни лидери. В него всеки от тях казва по няколко реплики на своя роден език.

За видеото Борисов съобщи лично във Фейсбук. Ето какво написа министър-председателят в официалния си профил в социалната мрежа, където публикува и записа, качен също в страницата на Съвета на Европейския съвет:

"С колегите от Council of the European Union благодарим на всички медицински работници в Европа за огромните усилия, които полагат за живота и здравето на хората.

Пожелаваме Весела Коледа, здраве и по-добра 2021 г. на всички европейци.

Годината беше много тежка за всички. Но заедно ще се справим с предизвикателствата. Ние трябва да бъдем максимално солидарни, максимално задружни, максимално обединени в справянето с тази изключителна пандемия".

Скрийншот: Facebook/Бойко Борисов

По-рано Борисов съобщи, че е разговарял с премиера на Северна Македония Зоран Заев, който му е благодарил за решението от вчера част от ваксините, които България получи, да бъдат дарени на съседката ни.