Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Обединените арабски емирства и се срещна с вицепрезидента и министър-председател на ОАЕ и управник на емирство Дубай шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум.

Преди срещата премиерът се запозна лично какви са в Дубай автомобилите, техниката и ресурсите, с които разполагат полицията.

Борисов публикува кадри от посещението си на Центъра по операции на полицията в емирството в профила си във Фейсбук.

"Посетих Центъра по операциите на полицията в Дубай. Ръководителите на полицията презентираха автомобилите и техниката, с която разполага Центъра. Той координира дейността на полицията и функциите на около 28 000 камери в целия град. В него постоянно дежурят 80 полицейски служители", написа Борисов.
Ръководителят на полицията генерал-майор Абдула Халифа ал Мери е показал възможностите и придобивките на органите по сигурността в Дубай, а министър-председателят Борисов е информирал домакините за мерките, които страната ни е взела по сигурността на границите с техника и жива охрана. Той посочи, че само преди дни бяха осигурени 341 нови полицейски джипове за нуждите на българската гранична полиция и допълни, че страната ни планира цялостна модернизация на Института по криминалистика.

Снимка: Официална страница във Фейсбук

"Държим на приятелските връзки с ОАЕ и желаем да ги развиваме и задълбочаваме", заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с вицепрезидента, министър-председател на ОАЕ и управник на емирство Дубай шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК>>>
Българският министър-председател отбеляза, че цени високо наличието на взаимна политическа воля за активизиране на двустранното сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът Борисов специално изтъкна ролята на Дубай в развитието на българо-емиратските връзки. Той отбеляза, че в ОАЕ е съсредоточена най-многочислената в региона българска общност, като по-голямата част от нейните представители живеят и работят именно в Дубай.

Българският министър-председател изрази своите поздравления към емиратското ръководство и народа на ОАЕ за постигнатото по пътя на развитието и технологичното модернизиране на страната.

Премиерът Борисов изрази увереност, че България и федералната монархия могат да си сътрудничат успешно в сфери като информационните технологии, селското стопанство, инфраструктурата, туризма и сигурността. Според министър-председателя би било от полза и за двете страни, ако се насърчават контактите между представителите на бизнеса. Емиратските инвеститори са добре дошли у нас, отбеляза премиерът Борисов, като изтъкна възможностите в българските индустриални зони.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари за гостоприемството и отправи покана към шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум да посети България в удобно време, за да се запознае с потенциала на страната ни и за да продължи обсъждането на пътищата за разширяване на взаимното сътрудничество.