"Толкова ежедневни станаха спорове на Патриотите, че не намирам за интересно дори да ги коментирам", заяви пред пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов по повод последните трусове в коалицията "Обединени патриоти".

От НФСБ обявиха, че свалят доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров като председател на парламентарната група заради неговите атаки срещу вицепремиера Валери Симеонов, че бил "човек на Сорос в правителството".

"Ние имаме коалиционно споразумение, в което ясно е разписано какво трябва да правим четири години. В коалицията "Обединени патриоти" си имат свои правила, за които аз нито се интересувам, нито съм информиран, нито ми е работа да съм информиран. Отделно преди два или три дни г-н Сидеров беше с мен с Николай Бареков в МС, днес говорих един час с вицепремиерите Симеонов и Каракачанов по темите, по които има какво да правим заедно. Оттук нататък, те вече толкова ежедневни станаха техните спорове, че не намирам за интересно дори да ги коментирам", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

По-рано днес Валери Симеонов заяви, че партията му НФСБ може да излезе от "Обединени патриоти". 

Междувременно Волен Сидеров коментира скандала пред БНТ с думите: 

"Още преди няколко месеца от НФСБ заговориха, че трябва има промени в ръководството, да бъдем колективни. Това не е нещо ново".

Той бе категоричен, че неговото единствено желание е било "Обединени патриоти" да се явят заедно на предстоящите избори за Европарламент догодина.

"Говоря от месеци, че трябва да се явим заедно, защото тези избори - на 26 май 2019 г, са ключ към оцеляването на правителството и изкарването на мандата. Ако ние, заедно с ГЕРБ, не вземем повече евродепутати от ДПС и БСП, нали се сещате че Корнелия Нинова веднага ще поиска предсрочни избори. Моята идея не е била да се карам с Валери Симеонов, а да направим добър, успешен тандем на евроизборите", допълни лидерът на "Атака".

Той обясни още, че няма да прави коалиция с Николай Бареков.

"Бареков влезе като евродепутат през 2014 г. заедно с Ангел Джамбазки от ВМРО. Той се обърна към мен и предложи писта към Консервативния алианс, в чието ръководство е. Покани също и Красимир Каракачанов, и Валери Симеонов", добави Сидеров.

"Валери Симеонов закрива и разкрива автокефални църкви като дискотеки в Слънчев бряг - това вече е недопустимо", с тези думи пък той определи коментарите на вицепремиера относно конфликта между Русия и Украйна за независимостта на Украинската православна църква.

"Да всяваш разкол в църквата е типичната соросова работа. Нека да се поправи - да каже няма да правя разколи в църквата, няма да се меся... министър-председателят също му направи бележка", допълни националистът русофил.