Лицето Сидеров поне веднъж в месеца ходи на справка в Сараите, заяви пред bTV зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов.

"Не знам какво прави там. Винаги след тези привиквания започват скандалите", каза той.

Касабов коментира, че информацията за посещенията на Сидеров в Сараите е научил днес по обяд и тя е сериозна - "не са клюки, има свидетели, има данни". "Аз съм потресен и омерзен", изтъкна Валентин Касабов.

По думите му лидерът на "Атака" работи срещу правителството и България.

"Тези действия са не само против България, той работи за интересите на Русия", категоричен беше Касабов.

"Когато трябваше да се гласува вотът на недоверие, той изчезна, не гласува", изтъкна зам.-председателят на НФСБ. Той посочи, че от тук нататък предстои да се чуе мнението на ВМРО, предстоят разговори и с ГЕРБ.

"Ще търсим начин, защото България върви добре. Това управление се оказа изключително удачно с всичко онова, което правим съвместно", смята Касабов.

Личното му мнение е, че ако иска да се спаси като име и като политик, Сидеров трябва да се оттегли.

Лидерът на "Атака" обаче категорично отрече твърдението за Сараите.

"Никога не съм стъпвал в нито един от имотите на Доган. Призовавам ръководството на Националната служба "Охрана" (НСО) да потвърди с използваните от тях технически средства, че никога не съм ходил в т. нар. Сараи на Ахмед Доган. За долнопробната лъжа ще съдя Валентин Касабов до дупка", заявява Волен Сидеров.

"Обръщам се и към ръководството на ДПС и лично към Ахмед Доган да потвърдят, че кракът ми не е стъпвал никога в т. нар. Сараи", допълни той. 

По-рано депутатите от НФСБ свалиха политическото си доверие от него, след като вчера спрялата за кратко излъчване партийна телевизия "Алфа" започна да излъчва запис, че лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов е човек на Сорос.

Според Сидеров телевизия "Алфа" не е спирала, а просто е излъчвала под друга форма.

Телевизията днес започна излъчване изненадващо, така както и бе спряла.

По повод обвиненията, че не е гласувал на последния вот на недоверие, лидерът на Атака заяви, че е участвал на последния вот. "Чисто технически мисля, че не можах да се включа или пък допълнително дадох гласа си, вече не помня. Няма интрига, защото не съм бил "за" вота", отбеляза той.