Премиерът Бойко Борисов назначени двама нови заместник-министри, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Доц. д-р Стоян Христов Андонов е новият заместник-министър на младежта и спорта от квотата на "Обединени патриоти". Андонов е завършил висшето си образование в Национална спортна академия "Васил Левски" със специалностите треньор по плуване и учител по физическо възпитание. От 1985 година работи в НСА "Васил Левски", като от 2017 е ръководител на катедра "Водни спортове".

По време на своята спортна кариера новият зам.-министър, който ще отговаря за ресор "Спорт". Той е световен шампион по водноспасителен многобой индивидуално и отборно (1981 г.) и светове вицешампион по водноспасителен многобой - отборно (1983 г.). Като треньор на националния отбор по водно спасяване (1987-1991 г.) има европейски шампион за мъже и трети места в Европа отборно за мъже и жени.

От 1994 г. до 2006 г. е директор Водноспасителна служба към Българския червен кръст. В различни периоди е председател на Националната комисия по водно спасяване, член на НС на БЧК, член на УС на Българска федерация плувни спортове, председател на клуб "Водни спортове" - НСА и член на комисията по обучение към Международната федерация по водно спасяване - Европа.

Лилия Иванова заема длъжността заместник-министър на икономиката. Тя е магистър по право и до момента е била началник на политическия кабинет на министъра на икономиката. От 2005 година професионалният ѝ опит е свързан с работа в администрациите на няколко министерства - на младежта и спорта, на здравеопазването, на земеделието и храните и на държавната администрация и административната реформа.