"Аз не давам оценка на казаното от Николай Денков, но помня, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, той се сгуши зад Пеевски. Помня много срещи, в които въобще не се разглеждаше такова зло. А ако г-н Петков и г-н Пеевски решат да направят правителство, защото ГЕРБ няма да направи кабинет само с ДПС, ние ще бъдем една нелоша опозиция". 

Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод думите на премиера в оставка, че съпредседателят на ДПС е "най-голямото зло за България".

По отношение на спецакцията на ДАНС, свързана с агенция "Митници", той допусна, че там върви битка между кланове.

"От 3 години даже и познат нямам в митниците да питам. Всичко беше изчегъртано и според мен клановете в момента, които са там, се бият. В последните 1-2 седмици масово се сменяха хора. Или са били подплашени от това, което се прави години напред, или може отвън да са им казали, че върви пропаганда. Но това, което знаете вие, знам и аз", коментира Борисов.  

За оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, лидерът на ГЕРБ коментира, че няма представа какви са причините. "Имал е винаги моята подкрепа. Предложи го Наско Атанасов, съгласихме се веднага", подчерта Борисов.

Той отново се върна към преговорите за съставяне на ротационно правителство с мандата на ГЕРБ и повтори случилото се:

"След като отидоха с Мария Габриел при президента, една седмица по-късно Рая Назарян показа подписаното от нас споразумение. След това водихме преговори, в които за 4 министри имаше спор от наша страна, категорично не искахме да ги приемем – Александър Йоловски, Асен Василев, Тодор Тагарев и Румен Радев. Вчера показах на Лорер - имам СМС от четвъртък вечерта от Асен Василев, че е на линия, ако не искаме да ходим на избори, да се срещнем и да говорим. След това го търсих няколко пъти, за което той е разказал, че едва ли не съм му счупил телефона да го търся, а то беше вследствие на неговото съобщение. Той дойде. Пред мен стоеше листа с министрите. Дебело подчертах, че Асен Василев остава. Собственоръчно на мястото на Христо Гаджев написах Тагарев, на мястото на Жечо Станков написах Румен Радев. Ако отговорът за това правителство е “да”, как ще се разправям с ГЕРБ е моята работа. Казаха, че искат Калин Стоянов да бъде махнат. След това имаше две срещи на Габриел с Денков, на които казахме, че не отстъпваме нито за Ивелина Дундакова, нито за Румяна Бъчварова. Заради един министър отидохме на избори. Какъв Пеевски, какво ДПС, като те изобщо не са участвали в тези разговори".

В отговор на въпрос дали е проблем за него, че Делян Пеевски е санкциониран по закона "Магнитски", лидерът на ГЕРБ заяви, че проблем е, че е санкциониран Владислав Горанов. 

На въпрос дали е възможна коалиция ПП-ДБ-ДПС, Бойко Борисов отговори: "Всичко е възможно, като знам как си говорят".