"Николай Денков е най-слабият премиер в историята на България" - това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски по повод коментара на министър-председателя в оставка, че "Пеевски е най-голямото зло" и заради него държавата отива на избори.

"Направо не можа да повярвам, че човекът, за който се грижех девет месеца, който видяхте, че изобщо не се справи с длъжността премиер и мога да кажа, че е най-слабият премиер в историята на държавата. Който, когато се наложи да отида до тоалетната при преговорите с миньорите ми прати есемес "Има ли проблем, че излизаш?" - точно той да говори това нещо, на който му държах ръката, на който му помагах. Не мога да повярвам, оставям тези квалификации на безсилието, в което се намира в момента", каза лидерът на ДПС, цитиран от БНТ.

Пеевски коментира, че всичко, което се случва в Агенция "Митници", е отговорност на финансовия министър в оставка Асен Василев.

"Промени в Агенция "Митници" е правил Асен Василев. Агенция "Митници" през цялото време е управлявана от Асен Всилев, всички шефове там са назначавани от него. Цялата отговорност е на Асен Василев за всичко, което се случва в митниците.", добави Пеевски.

"Път назад или напред - зависи от тях", отговори той на въпрос има ли път назад между ДПС и ПП-ДБ и възможно ли е да се продължи диалогът. "Това трябва да приключи - постоянно да ми звънят и да идват и после пред вас (бел. ред. медиите) да дават някакви странни изявления. При Борисов в централата съм ходил, но сме ходили с Христо Иванов заедно. С всички тези хора сме ходили навсякъде заедно. Не мога да разбера как се събудиха днес и казаха: "Той е зло". Е, те със злото ли живяха 9 месеца?", така той коментира изказването на премиера в оставка Николай Денков, че "Пеевски е най-голямото зло".

Пеевски коментира лаконично и оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев: "Не мога да кажа. Нямам информация. Надявам се да разберем", заяви той.