"Отнасяме се отговорно към ситуацията, даваме си сметка, че обществото не иска избори, казахме го снощи, независимо от емоциите", коментира в кулоарите на парламента лидерът на "Демократи за силна България" (ДСБ) Атанас Атанасов, който е един от лидерите в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

"Бихме могли да се върнем към преговори, ще го предложа на колегите, но решението ще го вземем заедно", добави той минути след изявлението на Бойко Борисов и Мария Габриел.

"Не може да е изпълнен мандатът, когато се оказва, че няма споразумение, няма съгласие за участие на тези хора в правителство като цяло", заяви още Атанасов, цитиран от БТА. "Няма съгласие за споразумението, защо трябваше да се бърза за 24 часа, при условие, че имаме цяла седмица?", попита той.

"Как ще се внесе за гласуване списък с хора, половината от които са написали декларации, че не са съгласни да бъдат членове на това правителство. Не може този списък да бъде внесен по този начин, който с апломб беше прочетен при президента", каза още Атанас Атанасов.

Той допълни, че ПП-ДБ ще седнат да обсъдят какво се случва.

"Можем да седнем на масата на преговорите и да ги довършим по разумен начин", каза по-рано днес и премиерът в оставка Николай Денков в ефира на bTV.

"България има нужда от правителство на споделена отговорност", заяви и номинираната за премиер от ГЕРБ - СДС Мария Габриел на брифинг на партията в кулоарите на парламента.