Антикорупционната комисия поиска конфискация за над 7 милиона лева. В тях е включена и стойността на 22 недвижими имота, както и на моторни превозни средства.

От КПКОПНИ съобщават, че претендират 2 193 000 лв. от Румен Колев от Силистра. Проверката на Комисията срещу него е започнала след обвинение от прокуратурата за това, че е избегнал плащането на данъци в особено големи размери.

От Веселин Христов, Радмил Ранов и Мартин Малпаси комисията претендира 12 имота. Те са обвинени от прокуратурата за организирана престъпна група за производство на наркотици и извършване на финансови операции без разрешително.

Исковите молби срещу Веселин Христов и Мартин Малпаси са в Софийски градски съд, а срещу Радмил Ранов в съда в Кюстендил. Стойността на иска срещу Христов е 932 056,24 лв., като в него е включена и стойността на едноетажна жилищна сграда в София, идеални части от три апартамента и от един поземлен имот в столицата. Исковата молба срещу Малпаси е в размер на 668 335,68 лв., а срещу Ранов - 505 658,23 лв.

В съда във Варна има искова молба срещу Лиляна Марикина, на стойност 609 086,19 лв. Тя е обвинена от прокуратурата като участник в организирана престъпна група, действала с користна цел - въвеждане в заблуждение на гръцки граждани, че следва да преведат парична сума на полицейски служител, за да се осуети наказателно преследване срещу техни роднини.

В съда в София има иск срещу Камелия Радева на стойност 448 200,97 лв. Като изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) тя не е подала в срок годишната си декларация по ЗПКОНПИ. В такива случаи законът предвижда пълна имуществена проверка. Стойността на исковата молба е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи.