Той каза това пред симпатизанти на ГЕРБ в Дулово по време на обиколката си преди балотажа като председател на предизборния щаб на партията, предаде "Фокус".

По време на предизборната кампания Ахмед Доган заяви на среща с избиратели именно в този район, че управляващите трябва да бъдат изметени от управлението. "ГЕРБ ще получат един огромен шамар, а може и нещо по-сериозно. Това ще е такъв плесник, че повече няма да намерят място под слънцето на управлението", закани се тогава лидерът на ДПС.

В нощта на първия тур на изборите пък Доган обяви, че партията му ще направи всичко възможно симпатизантите й да подкрепят кандидатпрезидентската двойка на БСП Ивайло Калфин и "чичо Ламбо".

Днес Цветанов изтъкна, че Дулово не е на ДПС, а на неговите жители, които трябва да изберат за кмет кандидата на ГЕРБ д-р Юксел Ахмед.
„И това, което ще направя в изборната нощ, когато постигнем този успех, е да кажа, че не шамарите определят политиката на едно населено място, а демокрацията и вътрешната убеденост на демократично мислещите жители", добави вицепремиерът.

Той подчерта изключителната важност на тези избори и посочи, че неговият личен ангажимент е в смесените райони да има присъствие.
„ГЕРБ няма по никакъв повод да говори за притовопоставяне и етническо напрежение, което някои все още лансират в смесените райони”, каза Цветанов и призова хората да не се поддават на слухове за възродителен процес и бутане на джамии.

По думите му за първи път в демократичния процес на България през ДПС няма да бъде допусната "да пазари бъдещия президент". Цветанов заяви, че Росен Плевнелиев и Маргарита Попова са президентът и вицепрезидентът, с които България ще се гордее.
"Бъдещият президент на България трябва да бъде избран от демократично мислещите граждани, независимо от тяхната етническа принадлежност. Тези, които вътрешно осъзнават, че с политиката, която води ДПС, не се печелят гласове, след изборите много бързо ще осъзнаят къде е перспективата и къде е бъдещето за тях и техните деца", добави той.

Преди дни между ГЕРБ и ДПС се разрази пореден скандал, в който взаимно си отправиха обвинения за авторството на агитационни листовки на турски език, в които се казва, че управляващите искат "новородените да носят български имена".