Ахмед Доган е напуснал лятната си резиденция "Росенец", става ясно от репортаж на bTV, в който се казва, че всички симпатизанти на почетния председател на ДПС са си  тръгнали и на паркинга не е останала нито една кола. Тогава телевизионен екип е получил разрешение от собственика Данаил Папазов да влезе в двора на т.нар. сараи.

По-рано Папазов настоя имотът да бъде освободен въпреки позицията на съпредседателя на ДПС Джевдет Чакъров, че ДПС поддържа редовни наемни отношения.

БНТ също получи достъп до имота и дори цитира Папазов да казва, "няма представа дали Ахмед Доган е тук".

В резиденцията в късния неделен следобед няма нито един човек, съобщи bTV. Късно снощи според депутата Савим Али интернет връзката е била прекъсната за около три часа, като е бил изключен достъпът до охранителните камери. След това е бил спряно и електрозахранването.

Малко по-късно и интернетът, и захранването са били възстановени, но сега сараят изглежда съвършено празен, съобщава медията.

По-рано днес привържениците на Ахмед Доган са казали, че той все още е в лятната резиденция.

"Тук сме, защото от четвъртък имаме опасения и сигнал за сигурност и здравето на Доган. Дали мутренските времена не се връщат? Господин Доган е тук, в сградата зад нас и е в отлично здраве", каза независимият депутат Севим Али, цитиран от bTV.