Адвокатската кантора, за която няколко политици от ГЕРБ обявиха, че е получила договор за услуги от ДКК за над 1,1 млн. лв., отрече твърденията.

"Във връзка с изнесената информация в сутрешния блок на БТВ по повод Държавната консолидационна компания, Адвокатско дружество "Георгиев, Тодоров и ко" заявява, че НЯМА сключен договор с ДКК и не е участвало в никакви процедури по сключването на такъв договор", съобщиха в позиция до медиите от адвокатската кантора.

"Всичко, което е казано в обратния смисъл, не отговаря на истината.", заявяват още в официалното си съобщение от адвокатското дружество.

Пръв сутринта Тома Биков по БТВ, а след това и Георг Георгиев - на брифинг на ГЕРБ, оповестиха за такъв договор за адвокатски услуги и намериха връзка между собственик на кантората, "Сиела", машинния вот и първата по гласове партия "Продължаваме промяната".

Според техните разкрития уволнената от борда на ДКК Ваня Караганева сключвала два договора с две адвокатски фирми с един и същ предмет на дейност, като и на двете е било заплатено.

Първи за проблема пък съобщиха от УС на ДКК, като го изведоха като един от мотивите за освобождаването на Караганева. Те обвиниха, че еднолично бившата шефка е прекратила правомощията на един адвокат и е сключила договор с друга кантора за въпросната сума, която вече била платена.

"Преди това никой не ни е съобщил да има проблем. Имаме постоянна комуникация. Ако е имало нужда от обсъждане на нещо, винаги сме реагирали. Тъй че ако е имало някакво съмнение за злоупотреба, е трябвало да го коментираме", коментира днес министърът на икономиката Даниела Везиева, която пък изрази категоричното си несъгласие с уволнението на Караганева. Тя допълни, че е разпоредила проверка по документацията, която са качили от ДКК.