Тежка катастрофа между автобус на градския транспорт и лек автомобил затрудни движението по пловдивския булевард "Васил Априлов" рано тази сутрин.

Снимка: bTV

Инцидентът стана към 7.30 ч.  пред сградата на Второ РУП, няма пострадали, съобщиха от полицията.

В резултат на удара части от автомобила са се разхвърчали и нанесли материални щети по друг преминаващ автомобил.

Водачът на първата кола е откаран в болница за прегледи. Взета му е кръвна проба за алкохол и наркотични вещества, предаде NOVA. Обяснил пред шофьора на другата кола, че е заспал зад волана.

Снимка: bTV

Часове по-рано мъртвопиян шофьор с 2,5 промила алкохол в кръвта е предизвикал истинско меле пред търговски център "Аримаг" в ЖР "Тракия". Около 4:00 сутринта шофьорът с BMW X5 е помел 6 паркирани автомобила пред търговския център, предаде trafficnews.bg.

Мъжът се е опитал да избяга, но хора, които са били на място успели да го спрат. На място е дошла полиция, която е измерила огромните количества алкохол в кръвта му. 41-годишният мъж е прибран в ареста за 24 часа. По колите има сериозни материални щети, а част от тях вече са махнати от местопроизшествието.

Снимка: bTV

Пред bTV един от собствениците на ударените автомобили заяви: "Джипът ми, който тежи над 2,5 тона, е изместен странично няколко метра! Смятайте с каква скорост се е движил пияният шофьор".

Снимка: bTV