Ришкият проход е отворен за МПС с тегло до 3,5 т., съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". През прохода Хаинбоаз камионите могат да преминават само с вериги.

Затворени за движение остават пътищата от Разград за Шумен и за Търговище, съобщи дежурният от Областното пътно управление.
По пътя Разград - Русе тежкотоварните автомобили трябва да се движат задължително с вериги.

Пътищата от Разград за Попово, Кубрат и Исперих са отворени за превозни средства до 12 тона, като по пътя от Исперих до Силистра могат да се движат само леки автомобили. Все още има навявания, което затруднява разчистването на пътищата в региона.

Само едно село в Шумен и десет в Силистра са без ток. Очаква се аварията да бъде отстранена. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от БТА.

30 сигнала са получили огнеборците през изминалата нощ, изведени от преспите са 15 души, каза началникът на пожарната Николай Николов. В София трима са пострадали при гасене на пожар. Те са собственици на жилища, посочи той.

Приоритет е осигуряването на достъп за аварийните екипи на Енергопро, за да бъде пуснат тока на хората, каза още Лиляна Павлова.
Ниските температури остават, очакват се нови снеговалежи в петък, посочи регионалният министър. Тя уточни, че масово водачите на камиони отказват да карат с вериги. А ако го правят - то е само за пред полицията.

Според началника на "Пътна полиция" Бойко Рановски голяма част от камионите нямат вериги. Това налага задържането им на места и така движението се затруднява.

Във връзка с отрицателните температури и студено време през нощта са направени обработки със смеси срещу заледяване в София, съобщиха от Столичната община.

Прогнозата за София днес, 9 януари 2017г., е за студено време, с максимални температури между минус 13 и минус 10 градуса.

Градският транспорт  се движи навсякъде по всичките си маршрути. В общинските кризисни центрове са настанени 206 души, останали без дом.